Elitläger i Hammarstrand

21 januari, 2013

”Stockholm, 17e januari 2013, kl 15:00. Det pirrar i magen då vi står på Stureplan med en stor påse plockgodis, samt några läsk i handen och väntar på en svart Saab. Snart är vi på väg mot en av vinterns höjdpunkter, det årliga Mats Larsson-lägret i Hammarstrand…”

 

Y-fronten på elitläger!

I helgen som gick gav sig en skara på 13 yuppies (a.k.a. Y-fronten) iväg på all-inclusive-helg till den jämtländska vintersportmetropolen Hammarstrand. På schemat stod förutom en serie gourmetmåltider även ett fullspäckat skidläger under ledning av teknikgurun Mats Larsson. Nytt för i år var att många av deltagarna hittat ett alternativ till växeln ”tokmax”, vilket gjorde att inlärningsförmågan kanske lyfts ett par snäpp.


Yuppies som avnjuter en tidig morgon i spåren

 

”…snart kanske vi åker som en riktig skidklubb”

Fredagen inleddes med temperaturer kring -25, vilket gjorde att lägerdeltagarna såg ut som en blandning av maskerade talibaner och saneringsarbetare i Fukushima. Ut i spåret kom vi dock där fokus lades på att slipa till den inom delar av YSC tidigare bannlysta och mycket svårförstådda diagonaltekniken. Tack Mats och Carina för videoanalysen och alla ovärderliga tips, snart kanske vi åker som en riktig skidklubb!


Outfit som till och med hade funkat på Rose

 

Äntligen lite stakåkning…

Under lördagsförmiddagen flyttades fokus för träningen mot den gamla yuppiegrenen stakning där videogranskning sedermera dock visade att det finns ytterligare förbättringspotential (!!). Bådar gott inför framtiden. Fantastiska spår och -4 i luften gjorde inte saken sämre.

Extremt nyttig videogranskning av allt från strålande teknik till ”30-minuter-på-vasan-förbättringar”

 

Till eftermiddagspasset kom en av lägrets höjdpunkter, sprintstafetten som mönstrade 7 jämna lag på startlinjen. Efter ett par tacklingar, några kalasvurpor och en sträcka i kolmörker så gick segern till de outtröttliga friidrottssessen ”Elitleds-Tobbe” Nylander och Fredrik ”CT5” Karlsson som briljerade med coach Mats flåsandes i nacken hela vägen. Övriga lag stapplade in minuten efter med rejält stumma ben och på vissa håll grava återfall mot gamla tekniksynder. Efterföljande bastu + bärs kändes välförtjänta.

 

”10km masstart-med-sliten-kropp”

Lägrets sista dag, söndagen, fokuserades kring den stora finalen bestående av grenen 10km masstart-med-sliten-kropp. Efter sedvanlig tokkörning i starten ryckte ganska snart Erik Geijer (tillsammans med sin rödhårige hare) till en ointaglig ledning. Där bakom utspelades en stenhård strid om andraplatsen som trots mjölksyra och oväntade ryck mynnade ut i en spurtstrid där Robin Boheman knep silvret en tånagel före Öystein och Patrik. Lägret avslutades därefter med ännu en fantastiskt god lunch toppad med kokosbollar och prisutdelning. Tack för den här gången Hammarstrand, vi ses igen nästa år!


Vinnarna i deltävlingarna poserar tillsammans med supercoachen

//Hårding och Oski