”Hets”-lägerrapport Fryksås 2015

13 december, 2015

Fredag 11 dec 2015

Ryggsäck, termos och korvpinnar – check!
Äntligen var Fryksås helgen kommen och vi skulle få uppleva begreppet ”gå-på-tur”. Han den där Karan hade utlovat mysig helg med schöööna människor. Att vi skulle hänga med Stockholms vassaste skidklubb på träningsläger hade gått oss helt förbi.

Avfärdstid var utsatt till 07:30. Vi ställde in oss på 08:00. Hyrbilen hittade till förorten (Solna) först 08:50. Piff och Puff får aldrig mer ansvara för bilhyran (!) men med Karans studentrabatt kunde vi ändå se ett mervärde. Killarna stuvades in i baksätet och tjejerna tog över rodret.

Student-Karan visade sig återigen vara en tillgång när han informerar om McDonaldsappens mervärde. Schlauga, mätta, belåtna och med 27 kronor sparade kunde vi fortsätta vår färd mot Fryksås.
Väl framme i Fryksås är det många nya ansikten, bickar och tunga ryggar. Vi checkar in i vallaboden och får helgens första chock när vi inser att skidorna ska vallas 8 (!!!) gånger. Karan går motvilligt med på att 6 gånger räcker och tänker ”det spelar nog ändå ingen jävla roll för dessa rockies”. Instruktionerna som följer är ”upp på tå och staka”. Glädjen är ändå stor längs med spårets 3 km bana trots branta backar. Vi blir ju omkörda av män i tåjta svarta trikådräkter, jippie för yuppie!

Dåktigt trångt i bastun! Tur i oturen att bubbelkoppen var trasigt.* Här skedde vårt första möte med en avklädd Jensa…från Götet.

Kvällen avslutades med 3 rätters middag och Bremmer presenterar lördagens obligatoriska stafett. Va fan!?! Blåbärsmoussen fastnade i halsen. ET intar rollen att mingla kring borden för eventuella frågor och är inte sen med att inflika att utebliven närvaro innebär uteslutning från framtida Yuppieevent.

*Arkimedes princip – Det undanträngda vätskans tyngd motsvarar … (eller hur det nu var)

Lördag 12 dec 2015

Vakna efter orolig nattsömn. Osäkert om det berodde på mardrömmar om dagens elitlopp eller alla blåmärken efter första turen på längdskidor. Energin kommer åter efter lååång frukostbuffé med fantastisk utsikt över Orsasjön. Övriga Yuppies hinner vända hem för lunch innan vi ens hunnit ut på ”förmiddagspasset”. Vi börjar iaf känna oss hemma i vallaboden och nickar gillande – vi kör blått idag.

När det är dags för elitstafetten så jobbade vi mycket med att vi älskar inställningen, gillar attityden, beundrar idéen men vi känner oss ”lite sjuka”. Därigenom lyckas vi även diskkvalificera våra lag inför kvällens prisutdelning. Under stafetten är det inga riktiga skrällar, namnkunniga löpare såsom Hulk-David, Snabb-Kärrbrink, Banco-Santander Gylle, Sportdirektör Salmén, Elitleds-Tobbe, Oski Klejson, Eventfixar-Bremmer, Ordförande-Haas, Glada Sofia, Jensa från Götet, Jeppe B, Stor-Jonas, Tempel-Anna, Pil-Viktor, Party-Nattis, Tommy T, Skate-Sofie, Stylish och Stak-Mats (och några fler) levererar alla på en extremt hög nivå.

12346490_1172493899447862_8722488449950954770_n

Sedvanligt julbord med sång, snaps och härliga skratt. Bremmer tog ordet och 5 lags diskades i snabb takt. Återstående 3 lag fick ta del av finfina priser. Kvällens huvudsponsorer var Ericsson via CTO-Jensa…ja just det han från Götet. Finaste priset man kan få gick till oss som bidragit till våra lags diskvalificering. En äkta Yuppiemössa! Vi lovar att inte använda den i skidspåret…men absolut på Fou. Julbordets ända, men ack så stora miss var då de yuppiemässiga Champagnetryfflarna tagit slut. ”Ohhh bara oyuppiega Cointreau-tryfflar kvar” hördes från en klart besviken Kärrbrink.

12342291_10156234352365447_2609851833381202554_n

Nattis kickstartade festen med 12 hotshots. Signalvärdet var tydligt! Efterfest med bra trüüüch in på småtimmarna i sviten med installerat stroboskop. Kändes som att bara rökmaskinen saknades, trots det visade inofficiella mätningar på bortåt 10 atmosfärstrüüüch Smiley smile ca 1 megapascal) lokalen.

Söndag 13 dec 2015.

Trötta krigare vid frukosten. Sista hetsrundorna i spåret utom vissa som återigen skyllde på sjukdom.
Resan avslutades som den började, på McDonalds med rabatter. Ej yuppiemässigt men utanför Stureplan får man nöja sig med det som erbjuds. Biccar, triccar, lattar och pattar fylldes återigen med energi. Denna gång i form av ett långbord med massor av härliga och glada Yuppies – Jippie!

Tack för en härlig helg med massor av skratt och energi!
Jenny och Jennifer