Lägerrapport Vålådalen

19 januari, 2015

Succélägret startade redan på Stockholm central torsdag strax efter lunch. Sju peppade Yuppies (Klas, Sandra, Henrik, Tobbe, Cissi, Stoffie & Jens) äntrade tåget och började genast hetsa om vem som förbokat bästa platsen vs sitta obokat nära bistrovagnen. Väl framme i Undersåker möttes vi av lägerchef Peder’s förbokade transport, det konstaterades snabbt att Elitleds-Tobbe (ET) hade minst väska men störst skidfodral och Stoffie hade tvärtom. Väl på fjällstationen serverades middag och vi mötte upp övriga Yuppies (Qvibb (HC), Öystein Oskar, Jakob, Stefan samt lägerchefen Peder) som kommit från för-läger i Åre. Lägrets schema presenterades och rumsfördelningen annonserades till Henriks stora glädje!

Pass ett började med stakteknik med kungen av Dusseldorf som tränare – Peter Larsson. HC ordnade såklart fram ett inofficiellt KM i stafett precis innan lunch för att vara säkra på att vi var helt slut (Viktigt att påpeka att det var HC & Klas som tog hem det hela). Lunch, våffla och Tour de ski hans med innan pass två. Kvällens aktivitet startade med bastu och badtunna innan middag. Samtliga deltagare åt sport-middag utan Peder som “råkade” ta mat ur 3-rätters serveringen. Därefter gjordes noggrann granskning av dagens video-matrial och det ljögs en del över en öl eller två.

Dag nummer två hade flera olika grenar på agendan och Jenny Grip som tränare (fd Hansson) tyckte vi körde i för dåligt tempo tills Klas Triac stav gick av. Lite balansövningar innan snöovädret drog in och vi bröt för lunch. Väl på lunchen möttes vi av en utsövd HC som laddat inför sanktionerat KM i sprintstaffet! Lunchen ägnades åt att snacka valla och val av skidor till eftermiddagens höjdpunkt. Säker på att det kommer delas ut medaljer på stämman i mars. Kvällens bankett börjades med after-ski i Fjällstationens loungesoffor därefter middag. Vet inte om det var den friska luften, afterskin, träningen eller söndagen 5km jaktstart som gjorde att deltagarna smög iväg redan före midnatt.

Söndagmorgon vallades det på ordentligt och jag är säker på om jag såg lite högflour i vimlet. Ett högst inofficiellt KM med prolog och jaktstart i klassisk stil genomfördes under strålande förhållanden. Peter tog fel skidor och åkte på Tobbes skatelagg, oklart om någon bytt plats på Tobbes skidor eller ej…

Yuppietåget fick även sällskap med HC på hemvägen och det konstaterades “Detta var bästa lägret hittills i Yuppies historia!”. Citaten (och även nya roller) haglade tätt av en trött men mycket nöjt gäng innan vi anlände Stockholms central.

 

 

Stort tack till Peder som sytt ihop lägret!

Jensa från Götet