Lägerrapport Yuppie late summer camp

05 oktober, 2015

Så kom det då. Det vi väntat på och längtat efter hela semestern. Sensommarlägret på Möja. Några av oss låg och formtoppade inför lopp medan andra hade toppat hela sommaren och nu skulle skaka
igång trötta kroppar på det enda sättet vi kan, med blodsmak i munnen.

Fredag:

Efter en lite oorganiserad påstigning nr Cinderella (nr something) på Strandvägen fann vi oss tillslut ett bord på båtens övervåning där middag skulle intagas. Nu börjar de olika dieterna spela in. Min slutledning är följande, om man formtoppar för Berlin Maraton äter man inga kolhydrater utan väljer fisk och sallad. Om man formtoppar inför nästa års Göteborgskalas så dricker man öl, om man formtoppar för barnkalas äter man dubbla portioner pannkakor. Formtoppar man inte så får man äta
nästan vad man vill, typ saker med nästa ingen gluten.

Båten tog oss tillslut fram till Berg på Möja där vi drack té och inkvarterades hos familjen Lundin Gregoriusson samt familjen Haas. Tack för gästfriheten, den är det skönaste med Yuppie alla dagar i veckan!

Lördag:

Lördag morgon började med frukost (dieten ungefär samma som kvällen innan fast med bananpannkakor). Sen dags för intervaller 6x1km för de som inte formtoppade eller tvångsjobbade helg. Bra tempo på alla inblandade, imponerande av Oscar Claesson som sedan också visade effekten av intervallerna genom att ta medalj på Lidingö, starkt jobbat.

FullSizeRender

Till lunch hade Haas som numera vi får titulera som pasta chef extraordinaire gjort hemlagad lasagne som med såväl glutenfulla som nästan glutenfria alternativ, supergott och mättande. Den svenska sensommaren visade sig från sin bästa sida och vi sprang efter lunch ett bättre långpass. Undertecknad vände tidigt (the yuppie way) och njöt av solen medan medlöpare blev blöta om fötterna och trötta i benen. Tacka vet man de goda invånarna på Möja som utan att tveka plockar upp trötta yuppies och skjutsar hem på fyrhjulingen.

IMG_0957

Dagen fortsatte med båtfärd mot Norra Möja där Haas upplåtit sin vedeldade bastu till lägerdeltagarna och där det bastades och badades i takt med att solen gick ner. Men vi skulle inte åka vidare tomhänta, ett sista träningspass var inlagt, en bubblare med inspiration hämtad från strongesttävlingar. Stafett med cementsäck ner till båten innan färd tillbaka (med 9pers + cement i en numera lite mindre stabil båt) mot Möja och dess restaurangpärla som man valt att döpa till just Pärlan. Väl på pärlan bjöds på ”ljuv” musik och nerprutad god mat. Bra snack till de franska tonerna gjorde kvällen väldigt trevlig och efter middagen gick vi alla tillbaka till Lyckes hus.

IMG_0950

Söndag:

Vi vaknade hela gänget till en underbar morgon. Salmén testade chili och gurkmeja (om minnet inte sviker mig) i bananpannkakssmeten och vi njöt av den soliga morgonen. Uppdelning i jobbgänget, joggänget och brygghänget gjordes och alla utförde sina respektive stationer med bravur. Efter detta tog vi hand om disk och städ innan avfärd genom Stockholms skärgård tillbaka in mot stan, lite gladare, lite fräshare och lite mer vältränade.

Stort tack till arrangörer och deltagare för ett mycket väl genomfört läger!

/Axel