Racerapport Värmdöloppet 2015

15 februari, 2015

Efter välförtjänta hamburgare på McDonalds är vi nu på väg hem från nacka’s största längdlopp – Värmdöloppet. En strålande dag med, efter omständigheterna, en helt ok preppad bana som till större delen gick över Nacka Golfbana. Yuppie ställde upp med ett 10 tal åkare och starkaste insatsen stod Cissi och Kalle för med en fin 7e respektive 13e plats. Längre bak i fältet var det jämnt och med en stark hejarklack i form av Christian Harding, Christoffer Haas, och Ludvig Jakobsson fick man som åkare flitiga rapporter om hur man låg till. Stor eloge till er för att ni tog er ut och gav oss åkare välbehövd energi på en annars mycket tung dag där tanken att bryta dök upp fler än en gång för många av oss. Själva banan var ca 10 km med 83 m höjdskillnad med en hel del ganska tvära svängar som vi plöjde runt fyra varv. Svag vind och lite halvsegt före och det var väl ca 50 % som körde utan fäste.

varmdoloppet15

För den ganska dyra avgiften på 700 sek var det inget extra som erbjöds utan det var ganska standard med vatten, banan och korv vid målgång. Även om dessa korvar var jävligt goda efter 42 km!

Varmdoloppet15_2

Roligt att loppet blev av efter några tunga år utan snö! Ser fram emot ett ännu större yuppie-deltagande nästa år för att sätta Nacka-Wärmdö på plats!

Over and out!

Jonas Hydén