Stjärnspäckat elitläger i Vålådalen

02 februari, 2014

Det var ett hungrigt gäng som såg fram emot årets verkliga höjdpunkt, Yuppie Ski Clubs årliga elitläger. Denna gång gick lägret i Vålådalen som ligger norrut från Stockholm.

Eftersom Mats Larsson valt att gå vidare från att vara head coach för YSC, till att bli landslagstränare på heltid så hade Åre-Peder och Hårding försökt att hitta tränare med liknande kaliber (vi önskar Mats lycka till med sitt nya jobb). Denna gång tränades klubbens stjärnor på både dam och herrsidan av Mathias Fredriksson, Jenny Hansson samt Carl Bergsten.

1549268_10151919823116868_1756083795_n

Det var till en början tämligen mycket fokus på den för YSC helt nya tekniken diagonalning men även stakträning, intervallträning, vallning (!) och tips för att vässa formen. Många jaha-upplevelser och många kloka råd (en egen jaha-upplevelse var att skidåkning trots allt är en konditionssport).

Alewalds i synnerhet uppskattade vallakursen som Swix höll, eftersom de bland annat sålde slut på Marathon White de kommande dagarna… Själv kan jag namnge fyra personer som handlade för cirka 2.000 kronor vardera mån-ons efter helgens läger (det man inte har tränat upp kan man ju alltid köpa sig till, eller?). I övrigt var det riktigt bra skitsnack i vallaboden, i spåret, i badtunnan, i herrarnas bastu samt inne hos Qvibb å Hårding.

Matthias Fredriksson, berättade nöjt, att han aldrig tidigare hade träffat ett så tävlingsinriktat gäng. Under helgen hanns det med både sprint-stafett (mix) samt 15 km klassiskt (h+d). Årets utropstecken Bäck fullkomligt flög fram i spåret i år och drämde till både Åre-Peder och Wennblom med bred marginal. Sandra Norén krossade de flesta när hon tog sig i mål som bästa tjej och topp-tio bland herrarna.

yuppies

Som vanligt när YSC åker på läger så var allt ifrån mat, boende, skitsnack och åkförutsättningar top-notch. Det kändes som att hela klubben andades framgång, i synnerhet eftersom de flesta av oss kittat-upp oss ordentligt utseendemässigt. Utöver de lite äldre tröttare medlemmarna i klubben så noterades en hel del nytillkomna åkare som höll riktigt hög klass. Även riktigt kul att dam-sektionen flyttat fram sina positioner!

 

Vi tackar Åre-Peder, Hårding och Tränare för ett fantastiskt kul och inspirerande läger! Vi välkomnar även Matthias, Jenny och Carl in i Stockholms bästa skidklubb.

/P Johansson

 

Utestående frågor:

1)      Kommer Wennblom köra med fäste i år?

2)      Vem besökte Åre-Peders rum efter läggdags?

3)      Vem springer längst 2014, Salmén eller Lisen?