Yuppie Tour de France

19 augusti, 2013

Mitt under pågående Tour de France anländer vi en stekhet måndagsmorgon till Genève för att cykla vårt egna etapplopp, den klassiska cykelturen ”La Route des Grandes Alpes” med start i Genève och mål på Rivieran. Målet är att på sex dagar klara av totalt 550 km landsväg inklusive 13 000 höjdmeter fördelat över totalt 10 höga bergspass. Laget består av fem cykelfrälsta yuppies: bergsgetterna Arvid och Oscar, sportsheriffen Salmén, seglarstjärnan Jesper samt kurvtagningsspecialisten Möller.

Dag 1 – Yuppiemässig prolog

Till tonerna av Peter Gabriels gamla yuppiedänga Sledgehammer skruvar vi ihop våra cyklar efter resan och rullar iväg på den första dagsetappen. Temperaturen har ökat till uppåt 40 grader och i de första backarna ut från Genève har asfalten smält till en kletig gegga. Iklädda våra stilrena teamtröjor håller vi ihop klungan och väl ute på landsvägen får vi en trevlig medvind i ryggen och stora berg framför oss. Resans första stigning bjuder på en svag lutning upp till den charmiga skidorten La Clusaz där Sveriges längdherrar kom 2a i världscupstafetten i vintras. Väl framme avnjuts obligatorisk öl och korvbricka följt av entrecôte och glass.

Dag 2 – Med smak för bergspass

Dag två inleds med att vi trampar över resans första riktiga bergspass där vi på toppen möts av en enastående utsikt över Mont Blanc. Vid lunchtid når vi den berömda ostbyn Beaufort där Niklas aningen otaktiskt sänker en öl och två gigantiska omeletter precis innan vi med varierande tyngd i magsäckarna ger oss på den rejäla stigningen upp till Cormet du Roselend på 1968 meters höjd. Efter obligatorisk fotografering på toppen avslutar vi dagen med en vindlande nedförskörning mot nattens stopp i Bourg St Maurice.

Dag 3 – Pannkakor i Val d’Isère

När vi vaknar nästkommande dag väntar en 50km lång uppförsbacke som ska lyfta oss nästan 2000 höjdmeter. Efter en timme når vi Val d’Isère där vi stannar till för varsin crêpe innan vi klättrar vidare genom liftsystemet upp till den berömda toppen Col de l’Iseran på 2770 meters höjd. Väl uppe möts vi av sommarvärme och enastående vyer kombinerat med höga snödrivor och sommarskidåkare. Resten av dagen spenderas i en lååång solig nedförsbacke med toppfarter uppåt 70km/h.

Dag 4 – Black Thursday

Black Thursday är ett känt begrepp inom finanskretsar efter den stora börskraschen på Wall Street 1929. Inom cykelkretsar kommer begreppet framöver att sammankopplas med dagen då fem yuppies klippte tre av Frankrikes mest mytomspunna stigningar på samma dag. På dagsschemat väntade i tur och ordning Col du Télégraphe, Col du Galibier (legendarisk klättring som varit med i Tour de France inte mindre än 31 gånger!), samt den fruktade stigningen upp till Alpe d’Huez (känd för sina 21 serpentiner och en snittlutning på över 8%).

Våra högt ställda förväntningar motsvaras omedelbart på morgonen när vi kämpar oss uppför Telegrafens serpentiner tillsammans med hundratals cykelentusiaster från hela världen som vallfärdat hit. Uppför Galibier pumpar vi på i vårt bästa tempo och når toppen strax innan ett Pro Tour-stall på träningsrunda passerar. Efter en glassig lunch och ett antal mil nedför når vi ”väggen” upp till Alpe d’Huez som visar sig bli en riktig plåga då den i sig mördande backen denna dag även kombineras med stekande eftermiddagssol och temperaturer på uppåt 35 grader. Vi vinglar fram. Svettas, dricker och fortsätter svettas. Blicken suddig. Benen svaga. Men vägen är fylld av massvis med cyklister som oss och längs kanterna står husbilar med tillresta Tour de France-fans och hejar. Efter en mördande tuff timme rullar vi till sist in längs målrakan där Christophe Riblon en vecka senare kommer att vinna 2013 års hårdaste etapp på Tour de France. Black Thursday, check! Väl nedsjunkna i hotellsoffan firar vi med att äta snask som om kakmonstret släppts lös i Singoallafabriken innan vi kort därefter går lös på en mäktigt kaloririk ostfondue.

Dag 5 – Freaky Friday?

Efter föregående kvälls hetsätning vaknar vi med förvånansvärt fräscha kroppar och sportsheriffen Salmén kan inte låta bli att lägga in ett par attacker längs vägen. Även denna dag möts vi av enastående vyer då vi passerar världsarvsstaden Briançon, följt av den månliknande Col d’Izoard och vindlande dalgångar innan dagsverket avslutas med ytterligare 1000 höjdmeter upp till Col du Vars. Kvällen spenderas i Jausiers, en riktig pärla till by som även visade sig servera Europas sannolikt bästa biff.

Dag 6 – Yuppiemässig avslutning

Morgonen efter känner vi till sist lukten av mållinjen. Kvar att avhandla är ”endast” klättringen upp till Cime de la Bonette, även känd som alpernas högsta asfalterade väg med en topp på strax över 2800 meters höjd. Vi ger oss in i stigningen samtidigt som gigantiska örnar cirkulerar bredvid vägen, vilket adderar en dramatisk touch till stämningen. Ganska snart kämpar var man för sig själv med resans slutliga bergspris i sikte. Efter en sen och hård tempohöjning når och passerar resans blivande bergakung Arvid de sista utbrytarna (samt en lokal rullskidåkare!) några kilometer innan toppen innan han får njuta av såväl 360 graders panoramautsikt som den åtråvärda bergatrofén. Några timmar senare sitter vi nyduschade vid stranden i Cannes och njuter av en yuppiemässig avslutningsmiddag där vi på något sätt även blir huvudattraktionen i en italiensk möhippa.

Yuppievättern 2014

Till nästa år planerar Yuppie Cycling Club att återuppstå än större och vackrare. 40 st startplatser är bokade till Vätternrundan och alla ska fyllas! Vår målsättning är att cykla på 9h. Hör av er om det låter intressant!

//Cyklingsutskottet