Yuppie Tour de Ski 2013

29 januari, 2013

Efter två dagars intensivt tävlande har Touren rullat vidare från Val di Fiemme till Val Gardena, där ytterligare tävlingar väntar tisdag, onsdag och torsdag.

Marcialonga

Efter den inledande presskonferensen i Moena på lördagkväll (se nedan) var det dags för tidig start på söndagsmorgonen I Tourens längsta lopp: Marcialonga. Loppet mäter 70km. Efter starten i Moena väntade 18 kilometer tuff stigning till vändningen i Canazei. Därefter kunde yuppies och övriga deltagare njuta av stenhårda spår, blå himmel och mestadels lätt åkning ner till vändningen i Molina i andra änden dalen. Avslutningen var tuff: fyra kilometers motlut följt av en riktig tuff stigning upp till målportalen i Cavalese. Samtliga yuppies utom en valde att smeta på klister i botten på backen. Den sturske yuppien fick kämpa emot krampkänningar i bade armar och mage innan målet till slut nåddes.

Starka Yuppie-resultat!

Fyra yuppies kom in under 4h: Micklar´n blev 290e man på tiden 3h och 50 min, Qvibb blev 350e på 3.55, Sportdirektören landade på plats 390 precis under 4h och Öystein blev 441a på 4.02. Oski svarade för en stark insats med tiden 4.14 och en febersjuk Henriksson svarade för dagens kämpainsats. Bland övriga deltagande yuppies märktes Hårding, commodoren, Mattan, Lisa, Per-Erik, Möller och Karan.

Prolog och sprint

Prolog och sprint stod på programmet under Tourens andra dag. Bägge distanserna avgjordes på klassisk mark: VM-stadion i Val di Fiemme. Vi kan intyga att VM-banorna håller såväl VM-standard som yuppie-klass! Prologen, över 1.2km, vann Qvibb med tre sekunder marginal till Öystein. Hårding svarade för en stark insats och blev trea, tätt följd av sportdirektören. Möller blev, femma Per-Erik sexa och Henriksson sjua. I den efterföljande sprinten byggde seedningen till semifinalerna på resultaten i prologen. Öystein vann sin semi en skidspets för Hårding. Qvibb vann sin semi för Sportdireköten och Möller. Den innebar att Direktören, Per-Erik och Möller skulle göra upp i finale, med deltagarna i A-finalen bestod av Öystein, Hårding och Qvibb.

Resultat Sprint:
1. Qvibb
2. Öystein
3. Hårdin
4. Sportdirektören
5. Möller
6. Per-Erik
7. Henriksson

Tourställning efter tre sträckor (Marcialonga, Prolog, Sprint):
1. Qvibb, 35 poäng (1,1, 1)
2. Hårding, 66 poäng (6, 3, 3)
3. Henriksson, 70 poäng (4, 7, 7)
4. Möller, 74, poäng (5, 5, 5)
5. Öystein, 90 poäng (3, 2, 2)
6. Per-Erik, 92 poäng (7, 6, 6)
7. Sportdirektören, 100pång (2, 4, 4)